Jonas' 4e D&D

P2, session 5

Nattbringarens seger

I den södra delen av komplexet fanns ett slags laboratorium/slakthus, där en death hag vid namn Gyldra dissikerade zombier och använde delarna för att utföra ritualer. Hennes vakthund var en goristro vid namn Gorehorn. Gruppen förhandlade med henne istället för att anfalla, och fick skåda en vision av nästa plats de skulle till. De lämnade haggan ifred och gick vidare.

I pyramidens förgård kamperade Lord Carrion, en death knight, och hans anhängare: en rakshasa noble som hette Al’ahz’ahmin samt två jättestora mumier. Det blev en stor strid som äventyrarna gick segrande ur.

Det visade sig att insidan av The Midnight Ziggurat egentligen befann sig i Avgrunden, närmare bestämt Thanatos. Dörren var ett slags portal, men den gick inte direkt till destinationen utan först måste varje hjälte genomgå tre prövningar. Dessa testade deras beslutsamhet, list och hjältemod. Till slut vägrade de alla att ansluta sig till Orcus, och även om de straffades för sin förmätenhet hade det kanske kunnat gå ännu sämre om de accepterat demonherrens erbjudanden.

När de anlände upptäckt de till sin förvåning att Sss… inte var med dem längre. Han hade blivit ersatt av en goliatkrigare i tung rustning. Eftersom Urghrud, som han hette, hade som uppdrag att jaga demoner kom de fram till att detta nog var rätt plats för honom i alla fall.

I pyramidens inre blev det en våldsam fajt mot Zirithian och hans underhuggare. De odödas armé inkluderade Lord Dust (en lich), en immolith, två boneclaws, fyra abyssal ghouls och oräkneliga vampire spawns. Men de föll alla för gruppens bestämda frammarsch.

Efter striden uppenbarade sig två spektrala skepnader: ett demoniskt öga och en kloförsedd demonisk hand. Från handen kom Orcus’ röst, som krävde att få Zirithian’s svärd. Å andra sidan påminde The Keeper’s röst dem om att de lovat honom att stöta svärdet i ögat. Nagrash plockade resolut upp svärdet och följde den senare instruktionen. Visionerna upplöstes i intet och de insåg alla att de nu ådragit sig Orcus’ personliga illvilja. Å andra sidan hade de en ny allierad i form av artefaktvapnet Nightbringer, som gärna ville hjälpa dem att störta Orcus från hans tron.

Comments

Bolongo

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.